Egy nap Arguineguín-ben

Arguineguin egy kisváros (halászfalu) a déli parton, Maspalomastól nem messze. Busszal 1-2€-ért el lehet ide utazni, a Faro Maspalomas megállóból. Mi a keddi napot választottuk erre a célra, ugyanis hallottuk, hogy a kikötőben hatalmas piac van keddenként. Nem is csalódtunk, a piac ott volt a parton, nem nagyon lehet eltéveszteni (csak le kell szállni a buszról, és megindulni dél, azaz az óceán felé). Párszáz méter séta után megtaláltuk a piacot, ahol a zöldségektől és gyümölcsöktől kezdve a gravírozásra váró ajándékokon át a ruhákig mindent lehetett kapni.

Gran Canaria a bolhapiacairól is híres, az arguineguíni piac azonban nem ilyen jellegű, de nem bántuk meg, hogy ellátogattunk ide, hiszen sikerült pár aprócska szuvenírt beszerezni. Az árusok legtöbbször spanyolul kiabálnak, valószínűleg azt, hogy az ő árujuk a legjobb, vásároljunk náluk. Voltak viszont afrikai árusok is, akik “angolul” próbálkoztak, a következő hívogató szöveggel: “looky looky good price, cheap cheap price”. Akár egy helyi népdal szövege is lehetne. (Lukiluki gud prájsz, csip-csip prájsz – nájsz :D)

Hazafelé indulva a part mentén felmászkáltunk a sziklákra és néztük a hullámokat, valamint levideóztuk a rákokat, ahogy napoznak, és kényelmesen araszolnak a köveken. Ez is nagyon bejött 🙂

A belváros pedig nagyon hangulatos, a piac után ki is választottunk egy kis éttermet, hogy elfogyasszunk egy remek tonhalas pizzát az Apolo XI nevű kis kiülős étteremben, közvetlenül a parton, a kikötő felé haladva. A pizzáért és két üdítőért összesen 12 eurót fizettünk (akkori árfolyamon nem volt vészes).

A főútra visszaérkezve megkerestük a buszmegállót, és bevártuk a Maspalomas felé induló első buszt. Ha minden igaz, a déli part legnépesebb városa Arguineguín, pedig elég kicsinek tűnt, szinte lehetetlen eltévedni benne. A buszmegállót is pár perc alatt megtaláltuk, és az érkező busszal elindultunk visszafelé a szállásunkra. Arguineguínban is egy remek napot töltöttünk, mindenképp látogassatok el ide, legalább egy fél napra.

Written by Gran Canaria

Related Articles

Leave a comment