Anfi del Mar szív alakú szigete

Anfi beach egy Amadoreshez hasonló partszakasz – mesterségesen kialakítva. Úgy töltötték fel homokkal a strandot, és egy hullámtompító gáttal védik, így kisgyerekek számára is ideális fürdőhely, bár a víz gyorsan mélyül. Ellenben kristálytiszta, gyönyörű kék színű.

A víz hőmérsékletével itt sem voltunk jóban, ugyanis hideg, a tengeráramlásnak köszönhetően. Ha fürdeni szeretnétek, nyári hónapot válasszatok, ugyanis ekkor sem megy a víz hőmérséklete 22-25 C° fölé. Kagylók nincsenek, csak apró fehérek. Sajnos szerettünk volna gyűjtögetni, de mesélték, hogy a sziklás partok miatt nincsenek kagylók az egész szigeten. A kagylók nekicsapódnak a sziklákra, és mire partot érnének, sajnos csak törmelék marad belőlük.

A strand mellett közvetlenül van egy szív alakú sziget, mely a romantikus lelkűek számára kihagyhatatlan úticél! A szigetet a parttól egy kristálytiszta vízű csatorna választja el, melyben szép kis halak úszkálnak (+ helyi gyerkőcök). A szigeten sétálgatni nagyon hangulatos, mert egy pálmafás területről van szó, azonban az igazi varázs (az, hogy szív alakú) elmarad, mivel ezt nem látod, amikor ott vagy. Egy lift segítségével azonban ha minden igaz, fel lehet menni a magasba, ahonnan nagyon szép kilátás nyílik a szigetre. Mindenképp próbáljátok ki, ha le szeretnétek fényképezni a gyönyörű kis szigetet.

A sziget “bejárata” (kis hídja) közelében van egy remek kis kajálda, ahol 3€/főből jól lehetett lakni. Szinte 🙂 A parton pedig egymást érik a jet-skizést, banánhajókázást, és mást vízi sportot kínáló standok. Egy fél napot rá kell szánni erre is, ha Gran Canarián nyaralsz…

Written by Gran Canaria

Related Articles

Leave a comment