Mit kell tudni Hierroról?

El Hierro szigete a legkisebb a Kanári szigetek közül, mindössze 278 négyzetkilóméter területű. A sziget lakossága mintegy 8000 főre tehető. A helyiek halászatból, sajtkészítésből, növénytermesztésből és állattenyésztésből élnek. Buszokkal bejárhatjuk a szigetet – ezek a járatok a helyi kisvárosok között menetrend szerint közlekednek. Főleg repülővel ajánlott megközelíteni a többi szigetet. A kis repülőtér El Hierro északi felén található.

Szálláshelyeket valószínűleg olcsóbban találunk itt, mint Kanári szigetek többi tagján, választék pedig itt is van bőven, az apartmanházoktól kezdve a 2-3-4 csillagos hotelekig.

A sziget természeti csodái

Geológusok és vulkánkutatók (ha így hívják őket) számára El Hierro egy aranybánya, több mint 300 vulkáni kúpjával. A Kanári szigetekre általában pihenni, strandolni jönnek a turisták – ha te is valami hasonlót tervezel, akkor El Hierro szigetét kihagyhatod az útitervből.

A turisták elől kissé eldugott sziget nehezen megközelíthető magas partjai miatt. Ide túrázni érdemes eljönnöd, illetve ha nem szereted a nagy nyüzsgést és nyugodt kikapcsolódásra vágysz. Hosszasan tudsz sétálgatni a vulkáni kráterek maradványai, lávapatakok medrei és a hatalmas sziklák között. A szigeten találhatóak még banánültetvények, fenyőerdők és szőlőhegyek is – de ezekből a látványosságokból nem lett turistaparadicsom.

Búvárparadicsom?

A búvárkodás szerelmesei annál inkább kedvelhetik El Hierro szigetét, hiszen a víz alatt változatos állatvilágot fedezhetnek fel és csodálhatnak meg. Sziklás partjai miatt a strandolók inkább más szigetet válasszanak lubickolás céljából, és a nehezen megközelíthető partszakaszok miatt a haladóknak ajánlott itt búvárkodni.