Maspalomas szomszédságában…

playa del inglesA két város (Playa del Ingles és Maspalomas) gyakorlatilag összenőtt. A “maspalomasi dűnék” lényegében e két település között terülnek el. A környék annyi szórakozási lehetőséget és természeti csodát tartogat az ide utazó számára, hogy egyszerűen képtelenség unatkozni. A gran canariai nyaralásunk szálláshelyét úgy érdemes megválasztani, hogy ebben az üdülőövezetben legyen a kiindulópont. Ez az a terület a szigeten, melyre nem elég pár nap, ha mindent meg szeretnénk nézni, és ha önfeledten akarunk szórakozni, vásárolni.

Az éjszakai élet központja

Nappal a közösségi élet inkább a strandokon összpontosul, az üzletek szieszta idején úgy is zárva vannak. Este azonban éhes nyaralókkal telnek meg a vendéglők. Vacsora után kezdődik a séta, a vásárlás és a szórakozás időszaka, de a sörözők és bárok sem maradnak üresen.

éjszakai élet playa del inglésbenEgy kéthetes nyaralást gyakorlatilag úgy is változatosan tölthetünk itt, ha ki sem tesszük a lábunkat a Playa del Inglés – Maspalomas üdülőterületről. Annyi itt a sport-, és szórakozási lehetőség, hogy minden nap vár ránk valami újdonság. Természetesen nemcsak a nappalok, hanem az esték is színvonalas szórakozást kínálnak minden korosztálynak. A fiatalok látogathatják a játéktermeket, és a zenés szórakozóhelyeket. A gyerekek este is élvezhetik a vidámparkokat. A felnőttek táncolhatnak a bárokban, az üzletek pedig éjfélig kínálják portékáikat. A színpadról egyfolytában árad a zene.

A legnagyobb bevásárlóközpont a képen látható Kasbah shopping center. Itt képtelenség unatkozni. A Kasbah mellett még a Yumbo bevásárlóközpontot érdemes megemlíteni, mely hasonlóan széleskörű szórakozási és bevásárlási lehetőséget nyújt.

Vásárlás határok nélkül

Playa del Inglés beváráslóközpontjai  egymást érik. Továbbra se feledkezzünk meg a szabadkereskedelmi rendeletről, melynek értelmében vámmentes árakkal találkozhatunk a shopping centerekben, ahol a bóvli Gulce & Babbana cuccoktól a minőségi, valóban márkás dolgokig bármit megvásárolhatunk. A szabadkereskedelmi rendelet mellett az alkudozással lehet még kőkemény sikereket elérni mind a plázákban, mind a piacon. A kettő együtt töredékére faraghatja egy termék árát. Általában ha bemész egy boltba és látják az érdeklődést egy termék iránt, akkor hozzák a számológépet, bepötyögnek egy összeget, és az arcodba tolják a kijelzőt. Az összeg mindig alacsonyabb valamennyivel, mint a termék címkéjén feltüntetett összeg. Van, ahol csak néhány százalékot engednek, de nincs olyan hely, ahol ne lehetne alkudni legalább egy kevéskét.

Ezt biztos mindenki ismeri:

Alkalmazzátok előszeretettel 🙂