• Home  /
  • Gran Canaria Utazás

Utazz Gran Canariára, a “kis kontinensre”! Ne is várj nyárig, hiszen egy jó gran canariai utazást az év bármely napjára be lehet tervezni – mindig ugyanolyan jó idő fog fogadni a szigeten. Az utazás időtartama Budapestről körülbelül 5 óra, természetesen repülőgéppel. Lehet, hogy jönnek ide hajók is Európából, de ha nem épp egy óceáni hajókörúton vagy, akkor csakis a légi megközelítés javasolt.

Repülőjegyet jó néhány internetes oldalon tudsz foglalni, erről részletesen a lenti menüpontban írok, ahogy az utazási irodák ajánlatairól és last minute akciókról is. Az utazási irodák által szervezett gran canariai utak különösen ajánlottak, hiszen több pihenésre és üdülésre jut idő, ha nem mi szervezzük meg a teljes utazást.

Mi kell egy jó Gran Canariai utazáshoz?

[important]Ne felejtsd otthon a fényképezőgépet/kamerát![/important]
Nincs olyan pontja Gran Canariának, amit ne lenne érdemes lefényképezni. Azért is hívják a “kis kontinens”-nek, mert egy szigeten belül kontinensnyi természeti csoda és különbözőséget fellelhet az ide utazó. Ja, és ha már fényképezőgép… a tartalék akkumulátorokról se felejtkezzünk el gondoskodni, hiszen egyik ujjunk folyamatosan az exponáló gombon lesz, ezt garantálom.

[important]Pakolj töménytelen mennyiségű naptejet! Legalább 30, de inkább 50 faktorosat. [/important]
A ráktérítő miatt ugyanis a napsugarak könnyen megtalálnak, és a bőröd mélyéig hatolnak. Percek alatt rákvörössé lehet égni a napon, ezért az érzékenyek különösen figyeljenek oda erre utazásuk során. Ha elfelejtenéd, természetesen a legtöbb boltban széles a választék naptejekből. Jobb azonban felkészülten indulni a napsugarak elleni harcba – érdemes már idehaza bespájzolni a naptejből.

[important]Érdemes autót bérelni a nagyobb távolságok miatt.[/important]
Ha nem csak a szállodai medence partján szeretnél punnyadni utazásod alatt, hanem részt szeretnél venni fakultatív programokon és szeretnéd megismerni Gran Canaria megannyi szépségét, mindenképp javaslom az autóbérlést. Nehézkes mindig a buszok menetrendjéhez igazodni, sokkal több időtök jut a különböző látnivalók megtekintésére, ha ti diktáljátok a tempót – valamint olyan helyekre is eljuthattok autóval, ahová a menetrendszeri járatok nem szállítanak utasokat.

…csak a legfontosabb meglátásainkat összefoglalva. A hasznos menüpontban és az egész weboldalon töménytelen mennyiségű tippel igyekszünk szolgálni, hogy utazásod zökkenőmentes legyen, és ne maradj le semmiről. Ha nem találnál valamiről elegendő információt, kérdezz bátran!