A Kanári szigetek Velencéje

Puerto de Mogán egységes stílusú virágpompába öltözött hófehér házaival, keskeny lagúnáival, teraszos vendéglőivel és kávéházaival csábít. Az öbölben és a kikötőben ringatózó jachtok számaiból ítélve nem hiába.

Puerto Mogán

Bérelhetünk itt a vizibiciklitől kezdve a luxusjachtig mindenféle vizijárművet, és hajókirándulások is indulnak innen, például a vadon élő delfinek megtekintésére. És mi lehet romantikusabb mint kihajózni a naplementébe és gyertyafénynél, pezsgővel megvacsorázni a kikötő valamely teraszán.

Puerto de Mogán minden valószínűséggel Gran Canaria legromantikusabb települése. A sziget déli-délnyugati részén fekvő kis halászfaluban érdemes órákat eltölteni sétálgatással, a hangulatos kis utcák között. Ha már a romantikus helyszínekről esett szó, érdemes itt megemlíteni a Mogántól mindössze 10-20 kilóméterre fekvő Anfi del Mar-t, ahol egy mesterségesen kialakított, szabályos szív alakú szigeten sétálgathatunk. Mogán hangulata azonban egészen más. Míg a kis szigeten sétálgatva ha nem tudnánk, nem is vennénk észre, hogy szív alakú, addig Mogán a fentebb említett romantikus elemeivel hódít. A mediterrán hangulatú kis utcákban kalandozva olyan érzésünk lehet, mintha Velencében lennénk – ezért is nevezik Puerto de Mogánt “Kis Velencének”, vagy a “Kanári szigetek Velencéjének”.

Mit érdemes Mogánban megnézni?

látkép puerto de mogán

A városka szűk utcái közötti hosszas sétálgatás mellett itt is számtalan lehetőségünk nyílik kipróbálni a vízi járműveket, búvárkodást, csónakázást. A kikötőben hatalmas luxusjachtokkal és sportautókkal lehet fényképezkedni. Puerto de Mogán nem túl nagy, nagyon hamar meg lehet találni a legszebb utcákat, a kikötőt, a buszmegállót (főleg ha busszal érkezünk:)) és a strandot is. Nagyjából minden egy helyen van.

A felsorolt látványosságokkal elég hamar végezni lehet, de egy igazi gran canariai utazásból kihagyhatatlan állomás. Busszal nagyon könnyen megközelíthető, de a legtöbb delfinleső hajó is útba ejti Mogán kikötőjét.

A puerto de mogáni buszmegálló közelében egy ismerős arc(ulat), egy Spar fogad minket. A kikötő felé sétálva egy kisebb arany ékszereket kínáló üzletbe is érdemes betérni. A szabadkereskedelmi rendeletnek köszönhetően legjobban az arany árakon érezhetjük a kedvezményeket (valamint a parfümök, elektronikai és ruházati cikkek is meglehetősen olcsóak), így a kis boltba mi is betértünk, és itt vásároltuk meg jegygyűrűinket.

A gyakran emlegetett alapszabály természetesen itt is érvényes: alkudj!